U kunt bij onze oogartsen terecht voor screening, onderzoek en behandeling van alle oogziekten, keuringen en cosmetische operaties. Veel voorkomende oogziekten zijn staar (cataract), maculadegeneratie, glaucoom, oogafwijkingen door suikerziekte, scheelzien, hangende oogleden, ooglidtumoren en droge of tranende ogen.
Wij willen duurzame oogzorg: hoge kwaliteit, snel toegankelijk en betaalbaar
Contactgegevens oogheelkunde
Hoe maakt u een afspraak?
Voor het maken van een afspraak op de poli Oogheelkunde heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts, medisch specialist of optometrist. U kunt een afspraak maken of uw vragen stellen bij de polikliniek Oogheelkunde, via tel. 0341- 46 37 51 (van 8.30 - 16.30 uur).
Identificatieplicht
In alle ziekenhuizen geldt een identificatieplicht, voor zowel volwassen als kinderen. Vergeet dus niet een geldig legitimatiebewijs mee te nemen naar uw poli-afspraak.
Folders en Info
Bekijk hier de folders die horen bij het specialisme oogheelkunde.
-
Algemeen
- Anel-test bij traanwegverstopping
- Atropine druppels
- Bril
- Convergentie-insufficiëntie
- Droge ogen
- Flitsen en vlekken, oogheelkunde
- Fluorescentie Angiografie (FAG)
- Gezichtsveld onderzoek
- Glaucoom
- Laserbehandeling
- Laseren bij glaucoom
- Lui oog
- Maculadegeneratie
- Nastaar
- Netvliesloslating
- Ooglidoperatie
- Orthoptisch oefenen
- Orthoptist
- Refractie-afwijking
- Scheelzien, Oogheelkunde
- Scheelziensoperatie algemeen
- Scheelziensoperatie in dagbehandeling
- Staaroperatie (cataract)
- Suikerziekte en het oog
- Traanwegchirurgie, Oogheelkunde
- Vitrectomie
- Algemeen
- Rechten van kinderen
De huisarts of optometrist zal u doorverwijzen wanneer aan een oogziekte gedacht wordt. Dit is onder meer het geval bij slechter of waziger zien. pijnlijke ogen, rode ogen, tranende ogen, hangende oogleden, scheelzien, verhoogde oogdruk of bij aanleg voor een oogziekte, bijvoorbeeld familieleden met maculadegeneratie of glaucoom.
Evenveel aandacht schenken wij aan kinderen (jonger dan 10 jaar). Op deze kwetsbare leeftijd dienen alle oogproblemen, waaronder ook scheelzien en minder goed zien, in het ziekenhuis beoordeeld te worden.
Het eerste contact met de poli oogheelkunde verloopt altijd via een van onze deskundige poli-assistenten. Na het stellen van vragen en het voorbereidend onderzoek, wordt afhankelijk van de klacht en de verwijsbrief de hulp van de paramedicus (orthoptist, optometrist of technisch oogheelkundig assistent), physician assistent en/of oogarts ingeschakeld.
De orthoptist, de optometrist, de technisch oogheelkundig assistent (TOA), physician assistent (PA), en de oogarts. In dit artikel leggen wij uit wat zij doen.
Staar is de meest voorkomende oorzaak van verminderd zien op oudere leeftijd, maar kan uitstekend behandeld worden.
De oogartsen bieden u een versneld behandelingstraject voor de behandeling van staar (cataract) aan. U kunt voor een staarbehandeling altijd snel terecht. Wij staan voor u klaar! Lees erover op onze speciale website: staar-behandeling.nl.
Plastische chirurgie van de oogleden, oculoplastische chirurgie, wordt in het St Jansdal door de oogartsen uitgevoerd. Het gaat om ruim vijfhonderd operaties per jaar.
Oculoplastische chirurgie richt zich onder andere op de volgende ingrepen:
- correctie van het bovenooglid (blepharoplastiek, ptosis)
- wenkbrauwlift (omhoogtrekken van afgezakte wenkbrauwen)
- correctie van verslapte onderoogleden (ectropion, entropion)
- incideren gezwollen talgkliertjes in het ooglid (chalazion)
- verwijderen van tumoren rond de ogen (in samenwerking met de dermatologen)
Wist u dat er jaarlijks meer dan 5.000 kinderen ons ziekenhuis bezoeken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Daarom vertelt onze kinderwebsite kinderen alles over de kinder- en tienerafdeling, poli kindergeneeskunde en oogheelkunde.