Welkom
Welkom op de afdeling spoedeisende hulp van ziekenhuis St Jansdal. Op deze afdeling zien we dagelijks 60 tot 70 patiënten. Een kwart van deze patiënten wordt met de ambulance binnengebracht, maar de meeste mensen komen via de huisarts en sommigen op eigen gelegenheid. Bij binnenkomst zult u in eerste instantie ontvangen worden door de triageverpleegkundige. Deze verpleegkundige zal naar uw klachten vragen en zal onderzoek verrichten naar de ernst van het letsel. Op basis hiervan wordt u in een urgentie- categorie ingedeeld voor verdere behandeling. Dit wordt gedaan zodat de patiënt met het meest urgente letsel of klacht als eerste gezien en behandeld wordt door een arts. Dit betekent dus dat de patiënt met een klein letsel of weinig klachten in de laagste urgentie categorie wordt geplaatst en dus wat langer moet wachten. We hopen dat u begrijpt dat sommige van onze patiënten ernstig ziek zijn of een ernstig letsel hebben en directe behandeling nodig hebben. Ook kinderen en oudere patiënten proberen wij zo snel mogelijk te behandelen, hoewel dit niet altijd mogelijk is.
De triageverpleegkundige
Wanneer u op de spoedeisende hulp komt zult u dus eerst door de triageverpleegkundige worden gezien. Hij/zij zal naar uw klachten vragen. Indien noodzakelijk wordt directe behandeling geboden en wordt u verteld hoelang de wachttijd ongeveer zal zijn.
Soms worden röntgenfoto’s gemaakt of laboratoriumonderzoek verricht. Nadat dit gebeurd is kan het zijn dat u in de wachtkamer moet wachten op verdere behandeling door een arts. Als er sprake is van veel pijn wordt er in de meeste gevallen al een pijnstiller gegeven. Dit is afhankelijk van de aard van uw klachten, medische voorgeschiedenis of uw letsel. Als u nog niet bij de huisarts bent geweest, kan het zijn dat u daar naar verwezen wordt voor uw zorgvraag., nadat de triage vragen met u doorlopen zijn. Dit heeft te maken met de landelijke afspraken met betrekking tot de zorg op de juiste plek en uw eigen risico vanuit de zorgverzekeraar.
Nuchter blijven?
Afhankelijk van uw klachten kan u worden gevraagd om nuchter te blijven. In dat geval mag u niets eten of drinken totdat de oorzaak van uw klachten bekend is. Hieronder is aangekruist wat voor u geldt:
Ja...
Nee...
Heeft u nog vragen?
Deze folder is niet bedoeld als vervanging van de mondelinge informatie, maar als aanvulling hierop. Hierdoor is het mogelijk alles nog eens rustig door te lezen.
Heeft u nog vragen, neem dan contact op met de verpleegkundige van de afdeling spoedeisende hulp. Telefoon: 0341 463855