Inspuiten van spataderen
Er is met u een afspraak gemaakt voor een behandeling van uw spataderen met inspuittherapie ofwel sclerocompressie-therapie.
Hierbij is een aantal zaken van belang:
Zwangerschap
Als u zwanger bent mag u niet worden ingespoten.
Benen niet invetten
Het is belangrijk dat u op de dag van behandeling en de avond ervoor uw benen niet invet met welke crème dan ook. De huid kan erg droog zijn, maar dat is voor ons geen probleem.
Allergie voor pleisters
We verzoeken u het aan ons door te geven als u allergisch bent voor pleisters.
Elastische kous of zwachtel
Na het inspuiten worden wattenbollen met een pleister op de ingespoten ader vastgezet. Daar overheen komt een elastische kous of een elastische zwachtel. De keuze hangt af van de mate van verwijding van de spataderen, van uw toestand en van andere factoren, die wij van tevoren aan u zullen meedelen.
Beweging na de behandeling
Na het inspuiten van de spataderen is het verstandig nog even enkele minuten (ongeveer 10 minuten) te lopen en niet direct langdurig te gaan zitten of staan. Werken is in het algemeen geen probleem, tenzij u een staand beroep heeft, waarbij helemaal niet of nauwelijks wordt gelopen. Sporten is in het algemeen af te raden zolang de wattenbollen en de pleisters er nog op zitten. Tijdens deze periode kan ook niet gedoucht worden. Ook het gebruik van sauna en dergelijke wordt afgeraden.
Problemen met het verband.
In alle gevallen geldt dat als er problemen zijn met het verband – bijvoorbeeld knellen, zakken of pijn, om wat voor reden dan ook – u gedurende werktijden contact kunt opnemen met de polikliniek, telefoonnummer (0341) 463557.
Vragen
Als u nog vragen hebt, stel ze gerust.