Binnenkort komt u naar de migrantenpolikliniek in ziekenhuis St Jansdal in Lelystad. Deze folder bevat belangrijke informatie over uw bezoek. Vraag uw partner, familielid of vriend om de folder ook te lezen.
U gaat naar de dagkliniek. Het is belangrijk dat u één persoon meeneemt. Dit kan uw partner, familielid of een goede vriend zijn. Kunt u niet komen? Bel ons dan zo snel mogelijk. Dan krijgt u een nieuwe afspraak.
Migrantenpolikliniek
Dit is een speciale polikliniek voor ouderen uit niet-westerse landen. Het is voor mensen die geheugenproblemen hebben of niet kunnen lezen of schrijven. Tijdens het onderzoek wordt ook gekeken naar andere problemen die er kunnen zijn. Bij ouderen spelen vaak meerdere problemen tegelijk. De arts onderzoekt de oorzaak van uw klachten.
Bezoek migrantenpoli
Meestal heeft uw huisarts u doorgestuurd naar de migrantenpoli. U heeft de datum en tijd van de afspraak gekregen. Het eerste onderzoek duurt ongeveer vijf tot zes uur. De uitslag krijgt u later. Dit gesprek duurt ongeveer een half uur.
Voorbereiding
Neem het volgende mee naar de migrantenpoli:
- Uw legitimatie
- Een ondertekend toestemmingsformulier voor het delen van uw gegevens
- Uw medicijnlijst (u kunt deze bij de apotheek krijgen)
- Alle medicijnen van de drogist of apotheek (bijvoorbeeld zalf)
- Uw bril en/of gehoorapparaten
- Een dieetlijst
- Uw stok, rollator, looprekje of ander loophulpmiddel
-
Misschien extra ondergoed
U mag gewoon eten en drinken. Behalve als dit tegen u is gezegd.
Voordat u naar de poli gaat:
-
Staat er in uw afsprakenbrief dat u een medicatiecheck heeft? Ga dan eerst daarheen. U vindt deze in de centrale hal, links voor de liften. Hier kijkt men naar uw medicatiegebruik.
-
Heeft u een formulier voor bloedafname? Ga dan eerst naar het afnamelab op de eerste verdieping. Geef het formulier aan de medewerker. Daarna gaat u naar de polikliniek geriatrie.
Naar de poli
Een gastvrouw kan u naar de polikliniek geriatrie brengen. U kunt een rolstoel gebruiken. De polikliniek is op de vierde verdieping. De medisch assistent ontvangt u en brengt u naar de huiskamer. Hier krijgt u uitleg over de onderzoeken.
Daarna heeft u gesprekken met de arts en verpleegkundige. Ook praten ze met de persoon die met u is meegekomen. Er volgt een lichamelijk onderzoek. Ook wordt een hartfilmpje (ECG) gemaakt. Soms is er een scan van de hersenen nodig. Dit gebeurt op de röntgenafdeling.
De ergotherapeut spreekt met u en doet onderzoek.
In de huiskamer zijn fijne stoelen. Hier kunt u tussen de onderzoeken even zitten. U kunt gratis koffie en thee krijgen in de huiskamer. U kunt lunchen in ons bezoekersrestaurant in de centrale hal beneden. U kunt ook zelf uw lunch meenemen.
De uitslag
De arts bespreekt de uitslag tijdens een volgende afspraak. U krijgt hiervoor een uitnodiging. Uw huisarts krijgt een schriftelijk verslag van het onderzoek en de adviezen. Als u dat wilt, kan de huisarts de verdere behandeling doen.
Tot slot
Heeft u nog vragen na het lezen van deze folder? Bel ons dan gerust. Wij zijn elke werkdag bereikbaar van 8.30 – 16.30 uur op telefoonnummer: (0341) 46 39 45.