I n de folder die u heeft gekregen van de screeningsconsulent en op de website van het St. Jansdal staat de inhoud van het longrevalidatie-programma.
Voordat u start met de longrevalidatie een aantal aandachtspunten. U wordt vriendelijk verzocht deze, voordat u met de revalidatie begint, goed door te lezen.
Wat u van ons kan verwachten?
- U ontvangt een overzicht van de informatiebijeenkomsten (5) en van alle afspraken met betrekking tot de longrevalidatie. U wordt geacht deel te nemen aan alle onderdelen. Uw partner/naaste mag ook deelnemen aan deze informatie-bijeenkomsten.
-
We vragen u goed op te letten waar de desbetreffende afspraak plaatsvindt.
- U krijgt 12 weken revalidatie. Mocht een training/behandeling niet plaats kunnen vinden (bijvoorbeeld doordat u ziek bent), dan kunt u in de 13e en eventueel 14e week de training inhalen.
-
Mocht u, door ziekte of blessure, langer dan twee weken niet kunnen deelnemen aan de longrevalidatie, dan wordt de revalidatie tijdelijk gestopt en kunt u weer deelnemen als er weer plaats is in de groep.
Wat verwachten we van u?
- Rokers mogen niet deelnemen aan de longrevalidatie. Mocht u tijdens de revalidatie weer gaan roken, dan stopt de longrevalidatie. Er zijn verschillende manieren om te stoppen. Ook bestaan hier verschillende interventies voor. Laat het ons weten als we met u mee kunnen denken!
- Veel longrevalidanten zijn overgevoelig voor geurtjes/luchtjes. Daarom wordt u dringend verzocht geen parfum, aftershave, sterk geurende deodorant (bij voorkeur een roller gebruiken), haarlak, sterk-geurende wasmiddelen en dergelijke te gebruiken.
- De training vindt plaats in de oefenzaal. U wordt verzocht makkelijk zittende kleding (bij voorkeur geen synthetische stoffen i.v.m. transpiratie) en schone (sport)schoenen met witte zolen te dragen en een handdoek mee te nemen.
-
Wilt u na de revalidatie nog even (na)praten en/of koffiedrinken met uw mederevalidanten dan kunt u dit doen in de centrale hal.
Algemene regels
- Binnen het ziekenhuis dient iedereen zich volgens de algemeen geldende normen en waarden te gedragen.
- Indien u een jas of andere eigendommen in de kleedruimte of wachtruimte achterlaat let dan op dat deze geen waardevolle zaken bevatten.
- Het St Jansdal is niet verantwoordelijk of aansprakelijk voor verlies of diefstal van eigendommen uit de kleed- en wachtruimte.
- Wanneer u reeds een afspraak heeft, hoeft u zich niet meer te melden bij de receptie, maar kunt u in de wachtkamer plaatsnemen. De fysiotherapeut zal u dan op de afgesproken tijd ophalen.
- Wanneer u 10 minuten ná het verstrijken van de begintijd van uw behandeling nog niet door uw therapeut gehaald bent, meldt u zich dan s.v.p. bij de balie.
- Bij waarschuwingen vanuit het KNMI om niet de weg op te gaan of bij extreme hitte gaat de revalidatie niet door. Deze behandelingen vervallen en worden niet ingehaald, in dit geval wordt u gebeld door de planning.
- Het ziekenhuis aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor persoonlijk letsel van revalidanten, die zich niet aan de instructies van de fysiotherapeut hebben gehouden.
- Bij verhindering wordt u verzocht tijdig af te bellen: afdeling Revalidatie en therapie: 0341-463602
-
Bij geen gehoor of buiten kantoortijden (dus ook in het weekend) kunt u een bericht plaatsen via MijnStjansdal.
-
Longrevalidatie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, met uitzondering van uw eigen risico.
Klachten
- Heeft u een klacht over de longrevalidatie, of heeft u suggesties voor ons? Dan is het goed om dat kenbaar te maken: voor uzelf, voor andere patiënten en voor de kwaliteit van de longrevalidatie in het ziekenhuis. Wilt u een klacht indienen dan kunt u kijken op de website van het Stjansdal ziekenhuis: www.stjansdal.nl/vragenlijsten/klacht
D eelname aan de longrevalidatie betekent dat u akkoord gaat met bovenstaande. Wij wensen u een goede revalidatie toe!