l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStJansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Implanteerbare looprecorder

Versienr: 2
Inhoud van dit artikel
    Inhoud van dit artikel

      Uw cardioloog heeft met u besproken om een implanteerbare looprecorder (ILR ) te implanteren. In deze folder kunt u meer lezen over de procedure en hoe het apparaat werkt. 

        

      Waarom een looprecorder? 

      U heeft de laatste tijd klachten gehad van duizeligheid, wegrakingen of hartritmestoornissen waarvan de oorzaak niet bekend is. Om deze reden is het van belang om uw hartritme voor langere tijd te observeren. Dit kan door middel van de (ingebrachte) looprecorder, die automatisch afwijkingen in het hartritme vastlegt. 

       

      Voorbereiding 

      Er is geen speciale voorbereiding nodig. U hoeft geen spullen mee te nemen en u hoeft niet nuchter te zijn. Medicijnen kunt u normaal innemen (bloedverdunners op advies van de arts). Het is raadzaam om iemand mee te nemen die samen met u, na de implantatie, de uitleg van de apparatuur aanhoort. 

       

      Procedure 

      Het betreft een poliklinische ingreep. Op het afgesproken tijdstip neemt u plaats in de wachtkamer van de functieafdeling (route 1.62). Daar wordt u opgehaald door een laborant. De looprecorder wordt onder plaatselijke verdoving links in/onder de borst geplaatst. Het wondje wordt gesloten met een hechting welke wordt afgedekt met een doorzichtig folie of met huidlijm. Vervolgens krijgt u, samen met uw partner/begeleider, uitleg over de werking van de apparatuur. 

       

       

      Apparatuur 

      • ILR (looprecorder) 
      • Activator (indien van toepassing). Dit is een klein apparaatje waarmee u de ILR opdracht kan geven om uw hartritme op te slaan. Uitleg hierover krijgt u na implantatie 
      • Thuismonitor (remote care). Dit zendapparaat verstuurt de opgeslagen ritmestoornissen naar onze beveiligde website. Uitleg hierover krijgt u na de implantatie 

       

      Observatie 

      Uw hartslag wordt continu in de gaten gehouden door de looprecorder. Als er een ritmestoornis aanwezig is, dan slaat de looprecorder deze op. Het uitlezen van de opgeslagen ritmestoornissen gebeurt een keer per dag. Dit vindt ’s nachts plaats. Dan worden de eventuele ritmestoornissen naar onze website gestuurd. De volgende dag tijdens kantooruren op werkdagen worden de inzendingen beoordeeld. Afhankelijk van de aard van de ritmestoornissen wordt daar actie op ondernomen. Als het nodig is, nemen we contact op om u te informeren of om na te vragen of u klachten heeft gehad. 

      Let op: als wij bellen krijgt u de melding ‘anoniem’ op het display van uw telefoon. 

       

      Heeft u een wegraking gehad? Dan moet u tijdens kantooruren bellen naar 0341- 46 37 45. Er wordt dan gekeken of er ritmestoornissen geregistreerd zijn. 

      Buiten kantooruren of in spoedsituaties moet u contact opnemen met de huisartsenpost of 112. 

       

      Wondzorg 

      Op de wond zit een doorzichtig folie of lijm. Als het folie er na een week nog niet vanzelf af is gegaan, mag u deze zelf verwijderen. De hechtingen lossen vanzelf op. Met een folie kunt u gewoon douchen. Wanneer het wondje geplakt is met huidlijm dan mag u 24 uur niet douchen. Daarna mag u douchen (niet in bad). De wond moet u deppend afdrogen, niet wrijven. Na twee tot drie weken valt de lijm er vanzelf af. 

       

      Verwijderen van de hartmonitor 

      De looprecorder wordt onder plaatselijke verdoving verwijderd. Dit gebeurt via een poliklinische ingreep. U neemt de activator en de thuismonitor mee naar de afspraak, zodat deze hergebruikt kunnen worden. Op het afgesproken tijdstip neemt u plaats in de wachtkamer van de functieafdeling (route 1.62). Na de ingreep mag u naar huis.

       

       

       

       
      Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
      De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
      Geprint op 20-1-2025