l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStJansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

VlagB
Folders

Ferinject infuus

Versienr: 5
Inhoud van dit artikel
    Inhoud van dit artikel

      Het Ferinject-infuus

      Uw specialist heeft u een behandeling met Ferinject voorgeschreven. Ferinject voor injectie/infusie is een bruine doorzichtige vloeistof. Er kunnen meerdere behandelingen nodig zijn, dit gaat in overleg met uw behandelend specialist. Als u meerdere keren een behandeling moet ondergaan, wordt een vervolgafspraak met u gemaakt. In deze folder leggen wij u uit wat Ferinject is en hoe het wordt toegediend.
       

      Werking

      Ferinject is een ijzerpreparaat. IJzer is nodig voor de vorming van de rode bloedkleurstof, ofwel hemoglobine in de rode bloedcellen. Bovendien is ijzer betrokken bij veel andere functies die noodzakelijk zijn voor het in stand houden van leven in het menselijk lichaam. Na ongeveer een week kunt u het resultaat van de behandeling gaan merken. Ferinject mag niet toegediend worden tijdens het eerste trimester van een zwangerschap, dit moet in overleg gaan met de behandelend arts.
       

      Waarom een Ferinject-infuus?

      U kunt dit infuus toegediend krijgen om verschillende redenen:

      • Bij bloedarmoede, door ijzertekort.
      • Omdat u binnenkort een operatie moet ondergaan.
      • Omdat u ijzertabletten niet verdraagt.
      • Omdat ijzertabletten bij u onvoldoende werken.

       

      Toedienen van het medicijn

      Voor het toedienen van dit medicijn wordt u ongeveer twee uur op een verpleegafdeling opgenomen. Op de desbetreffende afdeling wordt u ontvangen door een verpleegkundige. De verpleegkundige zal u tijdens deze opname verder begeleiden en is uw aanspreekpunt. Zij/hij brengt bij u een naaldje in. Dit naaldje gaat in een bloedvat van uw arm. Op dit naaldje wordt vervolgens het infuus met medicijnen aangesloten. Het inlopen van het medicijn duurt een kwartier tot een uur. Dit is per persoon verschillend. Na het toedienen van het medicijn wordt het infuus gespoeld met spoelvloeistof. U wordt dan een half uur geobserveerd. Zijn er geen bijzonderheden? Dan mag u daarna naar huis.

      Er is geen speciale voorbereiding nodig, u hoeft niet nuchter te zijn. Als u medicijnen gebruikt, dan kunt u deze innemen zoals u gewend bent of in overleg met uw behandelend arts. De afdeling zorgt voor koffie en thee en eventueel voor een broodmaaltijd. U kunt iets te lezen meenemen. Na de behandeling met het medicijn Ferinject is het toegestaan om auto te rijden.

       

      Mogelijk bijwerkingen

      Er bestaat een kans dat u last krijgt van bijwerkingen. Dit hoeft niet persé het geval te zijn. De meest voorkomende bijwerkingen zijn van voorbijgaande aard:

      Hoofdpijn, kriebelingen, jeuk of tintelingen, reacties op de injectieplaats, huiduitslag, duizeligheid, misselijkheid, buikpijn, diarree, braken, verstopping, smaakstoornissen, bloeddrukdaling/stijging, spierpijn, gewrichtspijn, koorts, vermoeidheid.

       

      Vragen

      Als u vragen heeft, als u verhinderd bent of als u de afspraak wilt verzetten, kunt u de afdeling bellen waar de behandeling plaatsvindt.

      Afdeling dagbehandeling: telefoonnummer (0341) 46 36 41.

       

       
      Meer informatie? Kijk op https://www.stjansdal.nl
      De informatie op deze website is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Desondanks kunnen geen rechten aan de vermelde informatie ontleend worden. Meer informatie https://www.stjansdal.nl/disclaimer
      Geprint op 20-1-2025