l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStJansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Prostaatkankerknetwerk

Ziekenhuis St Jansdal, Amsterdam UMC, Andros Mannenkliniek, Antoni  van Leeuwenhoek, Noordwest Ziekenhuisgroep, Rode Kruis Ziekenhuis en Spaarne Gasthuis werken nauw samen op het gebied van de oncologische prostaatchirurgie. Het bundelen van kennis en expertise op dit gebied zorgt voor betere behandelresultaten voor de patiënt. Zowel voor het behandelen van de kanker zelf, maar ook voor ingrijpende risico's zoals incontinentie en potentiestoornissen na de operatie. Door het centraliseren doen urologen meer ervaring op, wat ten goede komt van de behandelresultaten voor de patiënt. Ook het gezamenlijk bespreken van behandelplannen, het continu delen van kennis en kunde en het bundelen van de krachten ten aanzien van onderzoek is een belangrijke meerwaarde in de zorg voor patiënten met prostaatkanker.

 

Kwaliteit

De uitgangspunten van het netwerk sluiten sterk aan bij de visie van de patiëntenorganisatie ProstaatKankerStichting.nl. De deelnemende ziekenhuizen:

  • Hebben veel aandacht voor de patiënt en zijn naasten, zowel ten aanzien van de beste keuzes voor behandeling als de impact en kwaliteit van leven.
  • Voeren veel wetenschappelijk onderzoek uit ter verbetering van de behandeling.
  • Evalueren de zorg en verbeteren de zorg continu.
  • Maken gebruik van de nieuwste behandeltechnieken en apparatuur; zo worden alle prostaatoperaties standaard uitgevoerd met de Da Vinci Robot.
  • Bieden veel mogelijkheden voor ondersteunende zorg, zoals fysiotherapie, psychologische hulp, diëtetiek en revalidatie.
  • Werken nauw samen en concentreren de operaties en waarborgen daarmee kwalitatief hoogwaardige behandelresultaten voor de patiënt.

 

Concentratie van de operaties

  • Patiënten met prostaatkanker worden geopereerd in Amsterdam UMC en/of Antoni van Leeuwenhoek. Diagnostiek en nazorg vindt plaats in het 'eigen' ziekenhuis.
  • De urologen van Amsterdam UMC en/of Antoni van Leeuwenhoek zijn hoofdbehandelaar voor de patiënt bij de voorbereiding op de operatie en de operatie zelf (prostatectomie).
  • Bij de diagnostiek en nazorg is dit de hoofdbehandelaar van het ‘eigen’ ziekenhuis waar de patiënt wordt behandeld.
  • Voor de patiënten die geheel in Amsterdam UMC en/of Antoni van Leeuwenhoek worden behandeld, verandert het behandeltraject niet.
  • Sommige urologen uit het prostaatkankernetwerk zullen de 'eigen' patiënt ook opereren binnen Amsterdam UMC en/of Antoni van Leeuwenhoek. De behandelend uroloog zal de patiënt hierover informeren.
  • Voor alle andere behandelingen blijft de patiënt in het eigen ziekenhuis onder behandeling of wordt de huidige samenwerking gehanteerd, bijvoorbeeld voor radiotherapie en hormoontherapie.