l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStJansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Borstreconstructies

Na een amputatie van één of beide borsten, kan reconstructie hiervan de kwaliteit van leven aanzienlijk verbeteren. Een borstreconstructie wordt vooral toegepast bij vrouwen met borstkanker. Borstreconstructie is mogelijk direct in dezelfde operatie met de borstamputatie of op een later tijdstip. Een uitgestelde borstreconstructie vindt meestal zes maanden na de borstamputatie plaats, afhankelijk of er een wachttijd is. Het operatiegebied is dan namelijk voldoende hersteld. Soms is borstreconstructie niet direct mogelijk vanwege medische aspecten, zoals bestraling. Meestal is een borstreconstructie in een later stadium dan wel goed mogelijk. Een plastisch chirurg maakt onderdeel uit van het mammateam en zal met u de mogelijkheden voor een borstreconstructie bespreken en het daarvoor beste tijdstip. Uw persoonlijke situatie en wensen spelen hierin een belangrijke rol.

Handenpoli

Op de handenpoli komen patiënten met handproblematiek op bezoek bij de traumachirurg en/of plastisch chirurg. Handproblematiek omvat problemen als vergroeiingen, ongevalsletsel (inclusief amputaties), aangeboren afwijkingen of peesproblemen.

 

Gang van zaken
Patiënten komen bij de volgende problemen bij de volgende chirurg:

 

De plastisch chirurg

Bij de plastisch chirurg komen patiënten met aangeboren handafwijkingen zoals teveel of te weinig vingers, verkorte of verlengde vingers of verworven handafwijkingen zoals ziekte van Dupuytren, triggerfingers, peesletsels en reumatoïde artritis. Daarnaast herstelt de plastisch chirurg gecompliceerde breuken van de hand en pols, en bandletsels van de hand en pols.

 

De traumachirurg
Bij de traumachirurg komen patiënten met handafwijkingen door ongevallen zoals handbreuken, polsbreuken en vingerbreuken

 

Traumachirurg en plastisch chirurg

De twee specialismen schakelen bij complexe letsel elkaars hulp in zoals bij amputaties, doorgesneden pezen en spieren en complexe (oude) handbreuken.

 

Het handenteam
De chirurgen kunnen het handenteam inschakelen voor een effectieve nabehandeling. Dit team bestaat uit revalidatieartsen en handtherapeuten (fysiotherapeuten en ergotherapeuten)


Nabehandeling
Bij een letsel/afwijking kan een operatie nodig zijn, maar dit hoeft niet altijd. Afhankelijk van de aard van het letsel en de bijkomende problemen is nabehandeling mogelijk. Nabehandeling door het handenteam kan bestaan uit handtherapie (oefentherapie door handentherapeut, ondersteund door spalken) of revalidatiedagbehandeling (een multidisciplinaire revalidatiebehandeling).