l

Direct contact

Telefoonnummers

St Jansdal receptie (alle locaties)

0341 - 463911

Afsprakenbureau 

0341 - 463890

Poli-Apotheek St Jansdal

0341 - 435858

Helpdesk MijnStJansdal (8:30 - 16:30 uur)

0341 - 463700

Vragen over?


Heeft u een klachtKlik dan hier.

Of compliment? Klik dan hier.


Bent u van de PERS en heeft u een vraag? Klik dan hier.

Medische hulp buiten kantoortijden

Spoedpost Harderwijk  

 

085 - 773 73 71

 

 

www.spoedpostharderwijk.nl

Huisartsenpost Lelystad  

 

0900 - 333 6 333

 

 

www.medrie.nl

Bij levensbedreigende spoed:

 

112

Diabetesbehandeling tijdens ziekenhuisopname

Tijdens een opname in het ziekenhuis kunnen de bloedsuikerwaarden stijgen. Dit is een normale reactie op ziekte, koorts, stress of bij bepaalde medicijnen. 

 

Behandeling diabetes type 2

Als de diabetes onvoldoende gecontroleerd is met uw eigen medicatie, dan wordt de internist bij de behandeling betrokken. Vaak is het tijdelijk nodig om insuline (bij) te spuiten. Als er instructie nodig is omdat nieuwe medicatie wordt gestart, dan komt de diabetesverpleegkundige naar de afdeling om dit uit te leggen. Als u weer naar huis gaat, dan krijgt u een advies mee over de diabetesbehandeling. De diabetescontroles worden na ontslag uit het ziekenhuis voortgezet door uw eigen diabetesbehandelaar (uit huisarts en praktijkondersteuner of diabetescentrum St Jansdal).

 

Behandeling diabetes type 1

Omdat het lichaam zelf geen insuline meer kan aanmaken, bestaat de behandeling altijd uit het injecteren van insuline. Hierbij injecteert iemand meerdere keren per dag insuline bij zichzelf. Er zijn ook mensen die insuline door middel van een insulinepomp bij zichzelf toedienen. Tijdens een ziekenhuisopname kan het zo zijn dat u insuline toegediend krijgt via een insulinepomp direct in het infuus.